Gratis verzending vanaf €99! Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis!

Lenzen langer dragen

Wil je graag je lenzen langer dragen? Dat is niet altijd verstandig. Lees altijd de omschrijving van je lenzen en houd je daar ook aan. Het is dan ook niet verstandig om hierop te besparen. Vervang het daarom tijdig en zorg voor goede lenzen.

Wat gebeurt er als je je lenzen langer draagt?

Daglenzen of maandlenzen heten niet voor niets een dag- of maandlens. De lenzen zijn namelijk ontworpen voor een bepaalde tijdsduur. Zo zijn daglenzen dun en soepel en zijn deze voorzien van een minder complexe pasvorm. Zowel de dagelijkse lenzen als de maandelijkse lenzen zijn gebouwd om zuurstof door te laten naar het oog. Wil je lenzen langer dragen dan voorgeschreven? Dan kan dat ervoor zorgen dat de kwaliteit van de lenzen vermindert. Ook gaat de zuurstofdoorlatendheid sterk achteruit. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de volgende gevolgen, indien je er toch voor kiest om je lenzen langer te dragen.

Scheuren in de lenzen

Het kan voorkomen dat de lenzen gaan scheuren, omdat het simpelweg fragiel wordt. De stukjes lens kunnen vervolgens in het oog terechtkomen, waardoor je last kunt krijgen van prikkende ogen. Dat voelt niet alleen vervelend aan, maar het kan ook nog eens zorgen voor nare ontstekingen.

Te weinig zuurstof

Het is belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Ga je je lenzen langer dragen dan voorgeschreven? Dat kan ervoor zorgen dat je oog onvoldoende zuurstof krijgt. Op korte termijn kan dat al zorgen voor rode en branderige ogen. Op langere termijn kan het zelfs zorgen voor ernstigere complicaties met je ogen. Omwille van medische redenen is het dus ook niet verstandig om je lenzen langer te dragen dan voorgeschreven.

Lenzen passen niet meer goed

Het kan ook voorkomen dat je lenzen niet meer goed passen. Je voelt dat dan ook aan. Ook dit kan weer leiden tot pijnlijke en geïrriteerde ogen.

Te veel afzettingen

Op den duur komen er te veel afzettingen op de lenzen, als je besluit deze langer te dragen. Dat kan schadelijk zijn voor je ogen na een bepaalde duur.

Houd rekening met je eigen gezondheid

Het is altijd belangrijk dat je rekening houdt met je eigen gezondheid. Het is dus ook niet zo dat fabrikanten van lenzen je veelvuldig lenzen willen verkopen. Nee: het gaat om je eigen gezondheid. Houd daarom rekening met de bovenstaande gevolgen en vervang je lenzen tijdig. Je wilt er natuurlijk niet aan denken dat je naar oogarts moet, omdat je lenzen langer gedragen hebt. Dat kost je niet ontzettend veel tijd, maar ook nog eens je eigenrisicobedrag via je zorgverzekeraar. Dan kunnen de kosten nog veel hoger oplopen.

Vind jij dit ook een interessant blogartikel? Deel dit artikel dan op social media met vrienden en familie via de onderstaande social media knoppen.

X